Omgeving

In de omgeving

Nedmag is trots op haar bakermat Veendam. We vinden het belangrijk om niet alleen een goede werkgever, maar ook een goede buur te zijn. Met plezier samen leven en werken in Veendam en omgeving: dat is ons doel. Daarom houden we je graag op de hoogte van wat we doen en waarom. Op deze pagina vind je informatie over onderwerpen die met onze omgeving te maken hebben.

Veelgestelde vragen

  1. Ja, Nedmag wint als enige magnesiumzout in Groningen bij Veendam. De diepe bodem onder de regio Veendam was 250 miljoen jaar geleden onderdeel van de Zechstein Zee. Deze zee bevatte een enorme hoeveelheid aan mineralen. In de loop der eeuwen is deze zee ingedroogd waarbij zoutlagen zijn ontstaan, die vervolgens zijn  bedekt met vele aardlagen. De meeste zoutlagen bestaan uit steenzout, dat wordt gebruikt als keukenzout en het zout dat wordt gebruikt om wegen te bestrooien. Op meerdere plekken kun je ook kaliumzout vinden, dat wordt gebruikt bij het maken van kunstmest. Maar alleen onder Veendam bevindt zich magnesiumzout.

  2. Nedmag is met 150 medewerkers een grote werkgever in Veendam. Daarnaast creëert Nedmag ongeveer 700 banen in Noord-Nederland. Ook is het inkoopbeleid afgestemd om diensten en technische materialen in Noord-Nederland in te kopen. We delen tijdens bedrijfsbezoeken onze kennis met ondernemers uit de regio en kijken naar mogelijkheden om samen te werken. Daarnaast steunen we met het omgevingsfonds diverse verenigingen, festivals en andere initiatieven. 

  3. Een bron maakt gebruik van de oplos mijnbouw methode. Oplos mijnbouw is een manier om mineralen uit de aardbodem te halen door gebruik te maken van water. Door water naar de ondergrondse zoutlaag (1.500-2.000 meter diep) te pompen lossen de mineralen uit de grondlaag op, in dit geval magnesiumzout, waardoor een oplossing van water en magnesiumzout uit de grond wordt gehaald. De zoutoplossing wordt naar boven gepompt, in tanks opgeslagen, verkocht of verder verwerkt. 

  4. Ja, dat kan! Wij hebben een speciaal omgevingsfonds waarbij we ons op vier pijlers richten: sport, educatie, cultuur en leefbaarheid. Met het sponsoren van lokale verenigingen en intiatieven willen wij bijdragen aan deze mooie regio. Wij staan altijd open voor nieuwe sponsor mogelijkheden. Dien hiervoor een sponsoraanvraag in via de contactpagina.  In de aanvraag dient een omschrijving te staan van de activiteit, plaats en datum en indien mogelijk een budgetoverzicht. Een interne commissie beoordeelt de aanvragen.

  5. Nedmag levert wereldwijd aan bedrijven die werkzaam zijn in diverse sectoren. Zo leveren we aan bedrijven die actief zijn in de landbouw, staal-, cement-, papier- en levensmiddelenindustrie. We zijn ook actief in  markten die zich bezig houden met duurzame toepassingen, zoals het reinigen van rookgassen en het terugwinnen van mineralen en metalen uit afvalwater. Hiervoor beleveren wij rookgasontzwavelingsinstallaties en rioolwaterzuiveringen.

Heeft u vragen of een klacht? Laat het ons weten. Wij helpen u graag!

Contact
Bel +31 598 651 911
Contactformulier

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de omgeving?

Nieuwsbrief