magnesium

Zo gaat Nedmag om met het milieu

Bij mijnbouw en industrie horen strenge milieuregels. Het spreekt voor zich dat Nedmag zich hieraan houdt. Maar we doen meer dan dat. Duurzaamheid en veilige en verantwoorde zoutwinning voor mens en milieu reikt de afgelopen jaren steeds verder, het zijn thema’s waar we als organisatie inmiddels continu mee bezig zijn. Volg op deze pagina de link naar het verslag Hart van Nedmag, waarin we onze activiteiten van begin tot eind inzichtelijk maken. Lees ook over onze rol in de energietransitie en over de duurzame toepassingen van magnesiumzout.

Hart van Nedmag

In de eerste editie van Hart van Nedmag nemen we u mee in onze activiteiten, van zoutwinning tot onze rol als werkgever en het zijn van een goede buur in de regio. In 1981 is Nedmag gestart als producent van doodgebrande magnesiumoxide (DBM). In 2021, 40 jaar later, zijn we uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf met een divers productportfolio. Een bedrijf dat zich op allerlei vlakken continu blijft ontwikkelen. We optimaliseren producten en processen en zien kansen om in vernieuwende toepassingen en markten te stappen. We zetten ons met passie in voor het werk en bereiken onze doelen door samen te werken. Altijd met oog voor onze omgeving en rol in de regio. Nedmag vindt het belangrijk om naast een goede werkgever, ook een goede buur te zijn.

Open het pdf-bestand via de knop hieronder of blader het document online door.

Hart van Nedmag (pdf)

Magnesiumzout als milieuvriendelijk alternatief

Ons magnesiumzout van bijzonder hoge kwaliteit en zuiverheid en het is veilig in gebruik. Magnesiumzout wordt daarom steeds vaker ingezet als milieuvriendelijk alternatief. Dat geldt onder andere voor de volgende toepassingen:

  • Pulp bleken voor het maken van papier. Magnesiumhydroxide bleekt houtpulp op milieuvriendelijke wijze zodat het een witte kleur krijgt. In de papierindustrie vervangt het bijtende chemicaliën zoals natronloog.
  • Het reinigen van rookgassen. Zowel in fabrieken als op grote marineschepen functioneert magnesiumhydroxide als rookgasreiniger. Het product beperkt de uitstoot dat in het milieu terecht komt. Goed voor het klimaat!
  • Het zuiveren van afvalwater. Ons product magnesiumhydroxide is in staat om belangrijke mineralen die dreigen op te raken (zoals fosfaat) terug te winnen uit afvalwater. Zo bevordert het een circulaire economie.
  • Het verminderen van stikstofuitstoot en gebruik van kunstmest. Toevoeging van magnesiumzout aan mest heeft een positief effect op de kringloop van een boerderij. Het is goed voor de planten en voor het welzijn van de dieren. 

Energietransitie: groen gas en waterstof

In 2035 onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen: dat is ons doel. Daarom onderzoeken we verschillende mogelijkheden om meer duurzame energiebronnen in te zetten, zoals zonnepanelen, windenergie en waterstof. Sinds juni 2019 nemen we groen gas in. Deze inname verlaagt het aardgasverbruik met 10-15%. Een belangrijke stap in de energietransitie van Nedmag. De komende jaren plannen we de groen gas te verhogen tot 40%. Daarnaast werkt Nedmag samen met partners om meer te leren over waterstof en hoe we dat kunnen inzetten in onze processen. Eind 2021 verwachten we dat één van onze installaties kan draaien op waterstof. Lees hier meer over het waterstof project.

groengas

Heeft u vragen of een klacht? Laat het ons weten. Wij helpen u graag!

Contact
Bel +31 598 651 911
Contactformulier

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de omgeving?

Nieuwsbrief