Nedmag's mijnlocatie

Wat doet Nedmag?

Nedmag in Veendam wint magnesiumchloride (magnesiumzout) dat zich bevindt in een unieke zoutlaag, zo’n 2000 meter onder de grond. Deze zoutlaag is het restant van een oerzee vol mineralen en zouten: de Zechsteinzee. Deze zoutlaag bevat magnesiumzout van het zuiverste soort. Daardoor is Nedmag in staat om zeer hoogwaardige producten te produceren voor talloze toepassingen.

Hoogwaardige producten

Nedmag is een zelfstandige onderneming met drie locaties in Nederland; twee zoutwinningslocaties waar magnesiumchloride wordt gewonnen en een productielocatie waar de productie van hoogwaardige DBM, magnesiumhydroxide en calciumchloride plaatsvindt. 

Talloze toepassingen

Omdat het magnesiumzout uit deze zoutlaag van zeer hoge kwaliteit is, maken onze producten het verschil in talloze toepassingen. Over de hele wereld worden onze producten verkocht voor onder andere de productie van vuurvaste stenen voor het bekleden van cement- en staalovens, het duurzaam bleken van pulp voor de papierindustrie, en om gladheid en stof te bestrijden. Maar ook kwaliteit kritische sectoren zoals de voedingsmiddelen-, de cosmetische- en medische industrie weten steeds vaker de weg naar Nedmag te vinden. 

Markten en toepassingen

Hoog zuivere kwaliteit

Nedmag beschikt over een R&D afdeling om producten en toepassingen te verbeteren en te ontwikkelen. Daarnaast beschikt Nedmag over een laboratorium voor de kwaliteitscontrole van eindproducten en voor het beheersen van productieprocessen.

Internationale klanten

De producten van Nedmag worden verkocht in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Feiten & cijfers

feiten en cijfers

 

Contactformulier: Neem contact met ons op

Klantenservice Algemene vraag