Plant- en veevoeders

Landbouw

Nederland telt zo’n 80.000 boeren en tuinders. Landbouw is dus een heel belangrijk onderdeel van onze economie én natuurlijk onze voedselvoorziening. Nedmag ondersteunt deze sector met haar magnesiumchloride.

Magnesiumchloride in mest

De toevoeging van magnesiumchloride aan mest voor de bemesting van het land, heeft een positief effect op de kringloop van een boerderij. FarMin ontwikkelt deze toepassing binnen Nederland met het product FarMin-g. Magnesiumchloride vangt belangrijke mineralen op in plaats van dat deze uitspoelen naar de bodem. Het resultaat? Sneller en beter groeiende gewassen en gezondere koeien. En, niet onbelangrijk: een betere circulaire economie.

“Voor gezondere groei van plant en dier”

Diervoeding

Ook dieren als melkvee, schapen en paarden hebben, net als mensen, magnesium nodig om goed te functioneren; het is een essentieel mineraal. Een tekort van magnesium bij herkauwers kan zelfs leiden tot grastetanie (kopziekte). Magnesiumchloride is geschikt voor diervoeding omdat het gemakkelijk wordt opgenomen. 

"Hoogzuivere magnesiumchloride voor gezonde dieren"

Meststof

Door intensief gebruik van grond voor agrarische gebruik is het nodig om mineralen toe te voegen om de bodem weer te verrijken. Calciumchloride van Nedmag is gecertificeerd om aan meststof toe te voegen of om direct op het land te gebruiken. 
 

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier