industrie

Industrie

De hoogzuivere zouten van Nedmag vinden hun weg in talloze industriële toepassingen. Zo is calciumchloride (ook) geschikt voor vochtregulering in industriële drogers. Producent Kisuma vestigde zich zelfs naast Nedmag om zo dicht mogelijk bij de bron van uniek magnesiumzout te zijn. Kisuma bewerkt magnesiumchloride onder andere tot vlamvertragers in kunststof.

Kisuma

Kisuma maakt net als Nedmag gebruik van de unieke grondstof magnesiumchloride. De Japanse eigenaar van Kisuma zocht specifiek naar een plek op de wereld waar het meest zuivere magnesiumzout te vinden was. Toen stuitte hij op Nedmag in Veendam. Kort daarna zijn de bouwplannen gemaakt, dat was het begin van een 80 jaar lange samenwerking tussen Nedmag en Kisuma.

“Buurbedrijf Kisuma is veel meer dan een klant”

Constructiemateriaal 

Magnesiumchloride en magnesiumoxide worden gebruikt om constructiemateriaal te maken, het zogenoemde sorel cement. Het is eeuwenlang bekend; de Romeinen hebben magnesium gebruikt in hun bouwwerken en ook in de Chinese muur zijn restanten gevonden. 

Van het zelfde materiaal worden platen gemaakt die binnenshuis worden geplaatst, net zoals gipsplaten. Het vormt een milieuvriendelijk materiaal dat brandwerend en duurzaam is. 

Ook calciumchloride is te gebruiken in de bouw. Hier vervult het de functie om cement sneller te laten uitharden. Met name in de winter zorgt de lagere temperatuur voor lange uithardingstijden van cement. Door calciumchloride toe te voegen kan een aanzienlijke tijdwinst bereikt worden tijdens de bouwwerkzaamheden.

Industriële toepassingen

Als papier wordt gerecycled, moet het inkt verwijderd worden om het opnieuw te kunnen gebruiken. Calciumchloride zorgt in deze stap voor de juiste hardheid. Ook helpt het om de printeigenschappen van papier te verbeteren. Calciumchloride is ook een efficiënte coagulant voor de productie van natuurlijke rubber. Daarnaast wordt het toegevoegd bij de productie van wasmiddelen om de dichtheid te controleren. 

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier