Kaasboer

Voeding

Calcium- en magnesiumzouten spelen al jarenlang een cruciale rol in de voedingsmiddelenindustrie. Of het nu gaat om het behouden van structuur en houdbaarheid in conserven, het verbeteren van smaak en textuur bij kaas en bier, of het ondersteunen van een gezonde mineralenbalans in drinkwater — deze mineralen bieden veelzijdige oplossingen. Nedmag produceert hoogwaardige calciumchloride die onder meer wordt toegepast bij kaasproductie, bierbrouwen en groente- en fruitconserven, en staat met strenge laboratoriumanalyses iedere dag garant voor de beste kwaliteit. Met Novasal biedt Nedmag daarnaast een innovatieve magnesiumoplossing die bijdraagt aan zoutreductie zonder in te leveren op smaak, textuur of kwaliteit, en zo inspeelt op de WHO-doelstellingen en de toenemende vraag naar gezondere voedingsmiddelen.

Conserveren

Het mineraal calciumchloride wordt al jarenlang toegepast als voedingsadditief bij groente- en fruitconserven. Het helpt de structuur te behouden, verlengt de houdbaarheid en zorgt voor een stevig eindproduct. Zo biedt calciumchloride veelzijdige mogelijkheden in de voedingsmiddelenindustrie.

Kaasproductie

Calciumchloride speelt een cruciale rol bij de productie van kaas door te zorgen dat de bestanddelen van melk optimaal samenklonteren tot een stevig, samenhangend geheel. Daarnaast biedt Nedmag met Novasal (magnesiumchloride) nieuwe mogelijkheden. De toepassing van Novasal heeft inmiddels geleid tot een magnesiumrijke, in zout verlaagde maar in smaak verrijkte kaas. Lees hier meer over de Veendammer kaas die in samenwerking met kaasboerderij Slob is ontstaan.

Drinkwater

Calcium- en magnesiumzouten worden wereldwijd ingezet in drinkwaterproductie. Ze dragen bij aan een gezonde mineralenbalans, verbeteren de smaak en ondersteunen veilige, stabiele waterkwaliteit.

Bierbrouwen

Bij het brouwen van bier zorgt calciumchloride ervoor dat de mineralenbalans optimaal is, wat bijdraagt aan een constante smaak, een betere werking van gist tijdens fermentatie en een stabiel eindproduct, ongeacht de locatie of waterbron.

Zoutreductie

Novasal biedt een innovatieve oplossing voor zoutreductie in voedingsmiddelen, geheel in lijn met de WHO‑doelstellingen. Dit hoogwaardige magnesiumzout helpt producenten natrium te verlagen zonder in te leveren op smaak, textuur of kwaliteit. Zo biedt Novasal mogelijkheden in onder andere kaasproductie, brood, vlees, vis, soepen, sauzen en andere voedingsmiddelen — en ontstaat een gezonder eindproduct met behoud van beleving en smaak.

Overige toepassingen

Naast al deze toepassingen kunnen zowel Novasal als calciumchloride nog veel meer betekenen als veelzijdig ingrediënt. Zo dient calciumchloride bijvoorbeeld ook als verdikkingsmiddel en wordt het toegepast in sportdranken en mineraalwater. Novasal wordt onder meer toegepast in kaas, brood, vlees, vis, soepen en sauzen, én biedt daarnaast als stremmiddel in tofu een gezond, magnesiumrijk alternatief dat naadloos aansluit bij de WHO‑doelstellingen en de toenemende vraag naar bewuste voeding. Beide mineralen spelen bovendien een belangrijke rol bij de ontwikkeling van natriumarme producten. Het is dan ook niet zonder reden dat toonaangevende internationale producenten zoals DSM, Heineken, FrieslandCampina en Krombacher vertrouwen op Nedmag. Wij leveren hoogwaardige zouten uit een zuivere, natuurlijke bron — iedere dag met dezelfde constante topkwaliteit.

Lees hier meer over onze producten: Ontdek onze mineralen

Novasal Calcium chloride

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier