Tomaat

Groente- en fruitconserven

Calciumchloride speelt een sleutelrol bij het conserveren van groente en fruit. Het helpt de structuur te behouden, verlengt de houdbaarheid en zorgt ervoor dat producten stevig en aantrekkelijk blijven – of ze nu worden verwerkt tot conserven of na de oogst worden behandeld.

Conserveren

Calciumchloride is een veelgebruikt additief bij de conservering van groente en fruit. Het zorgt ervoor dat de structuur behouden blijft, ook tijdens verhitting en pasteurisatie. Zo blijven bijvoorbeeld augurken, peulvruchten en andere conserven langer stevig en aantrekkelijk.

"CaCl2 food: een zuiver voedingsingrediënt"

De functies van calcium

Calcium helpt de celstructuur van groente en fruit intact te houden, waardoor deze niet ‘papperig’ worden tijdens verwerking. Dit geldt zowel voor conserven als voor verse groente en fruit die worden behandeld met calciumchloride. Zo ontstaat een stevig, knapperig eindproduct met een langere houdbaarheid.

Houdbaarheid

Verschillende soorten groente zoals augurk, en peulvruchten zoals bonen, kunnen bewaard worden als conserven. Vaak wordt calciumchloride toegevoegd, wat zorgt voor langere houdbaarheid of behoud van structuur. Ook verse groente en fruit kunnen na de oogst behandeld worden met calciumchloride voor langere houdbaarheid. Zie ook calcium in fruitteelt

Klantenservice: Neem contact met ons op

Brochure aanvraag Overige vraag

Meer informatie

Calciumchloride is binnen de Europese Unie een toegestaan voedseladditief en mag als sequestreermiddel en als verdikkingsmiddel gebruikt worden. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft het als “veilig” aangemerkt (generally recognised as safe – GRAS). Calciumchloride voldoet aan de Food Chemical Codex en de JECFA.

Nedmag beschikt over een eigen laboratorium voor de kwaliteitscontrole gedurende het proces en van de eindproducten. Voor het bepalen van de diverse chemische elementen worden moderne analysetechnieken gebruikt, zoals inductief gekoppeld plasma (ICP-AES) en röntgenfluorescentie spectrometrie (XRF).

De analyses die het Nedmag laboratorium uitvoert op de specifieke eigenschappen die voor de voedselindustrie van belang zijn worden ieder kwartaal geverifieerd door een geaccrediteerd extern laboratorium.

Nedmag is ISO 9001, ISO 14001, FSSC 22000 en GMP+ gecertificeerd.

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier