Wat doet Nedmag?

In 1972 werd ontdekt dat onder Veendam een hele bijzondere zoutlaag ligt. Deze zoutlaag is ontstaan toen de Zechsteinzee, een oerzee vol mineralen en zouten, miljoenen jaren geleden opdroogde. Eeuwenlang lag de zoutlaag ongebruikt in de bodem… tot 1972.

Zuiverste magnesiumzout ter wereld

Onderzoekers ontdekken dat de zoutlaag erg zuiver magnesiumzout bevat en bovendien zo dik is, dat het zout goed kan worden gewonnen. Nergens ter wereld kan zulk zuiver magnesiumzout worden gewonnen. Daarom wordt besloten het magnesiumzout uit deze zoutlaag naar boven te halen. Dat besluit leidt uiteindelijk tot de oprichting van Nedmag.

Waar kan magnesium voor worden gebruikt?

Magnesium is een bijzonder product. Het is een belangrijke bouwsteen van ons lichaam (het zit in elke cel!) en helpt bijvoorbeeld tegen spierpijn of stress. Maar magnesium kan ook worden gebruikt om andere producten te maken of processen duurzamer te maken. De klanten van Nedmag gebruiken onze producten dan ook op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld voor het maken van cement en staal, om op een duurzame manier papier te produceren of kaas en bier lekkerder te maken. Daarnaast richt Nedmag zich steeds meer op milieu toepassingen, zoals het reinigen van rookgassen en het zuiveren van afvalwater.

De producten van Nedmag

Nedmag wint onder Veendam magnesiumchloride (magnesiumzout) uit de grond. Daarnaast produceren we nog drie producten: magnesiumoxide, magnesiumhydroxide en calciumchloride. Nedmag is het enige bedrijf in Nederland dat magnesiumzout wint. Hoe het winnen van magnesiumzout in zijn werking gaat? Dat lees je op de volgende pagina:

Hoe wint Nedmag magnesiumzout?

Heeft u vragen of een klacht? Laat het ons weten. Wij helpen u graag!

Contact
Bel +31 598 651 911
Contactformulier