Soep

Zoutreductie

De druk om zout te reduceren in voedingsmiddelen groeit, met strikte WHO‑doelstellingen en een toenemende vraag naar gezonde alternatieven. Novasal biedt hierop het antwoord: een magnesiumzout dat niet alleen helpt om natrium te verlagen, maar ook bijdraagt aan de voedingswaarde en functionaliteit van producten.

Zoutreductie

Novasal biedt een innovatieve oplossing voor zoutreductie in voedingsmiddelen. Het magnesiumzout maakt het mogelijk om natrium te verlagen zonder in te leveren op smaak, textuur of kwaliteit, en biedt daarmee antwoord op de WHO-doelstellingen voor zoutreductie.

De functies van magnesium

Magnesiumchloride biedt niet alleen een alternatief voor natrium, het heeft ook positieve effecten op de voedingswaarde. Het mineraal draagt bij aan spierherstel, energieproductie en de elektrolytenbalans. Zo ontstaat niet alleen een gezonder, maar ook een functioneler product.

Toepassing en voordelen

Novasal biedt veelzijdige mogelijkheden in voedingsmiddelen zoals kaas, sportvoeding, dranken, sauzen en bakkerijproducten. Het helpt producenten zout te reduceren zonder concessies te doen aan kwaliteit, smaak en textuur — én biedt bovendien de mogelijkheid tot magnesiumverrijking. Zo ontstaat een eindproduct met duidelijke meerwaarde voor de bewuste consument.

: Klik hier en ontdek de mogelijkheden!

Novasal

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier