wat doet nedmag

Zoutwinningslocatie Borgercompagnie

De uitbreiding en renovatie van de winningslocatie Borgercompagnie is zo goed als afgerond. In 2022 zijn er twee winningsputten gerealiseerd: VE-5 en VE-7. Het oude gebouw is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een nieuw gebouw. De opslagtank is geschilderd en er is opnieuw geasfalteerd. Ook is er een heg geplaatst die ervoor gaat zorgen dat de locatie zo goed mogelijk in het landschap past. De nieuwe ontsluitingsweg zorgt ervoor dat er in principe geen zwaar verkeer meer door Borgercompagnie zal rijden.

Vergunning zoutwinning

In november 2018 heeft Nedmag een gewijzigd winningsplan ingediend (klik hier voor een samenvatting). Het winningsplan 2018 beschrijft de voorgenomen zoutwinning van de bestaande locaties Tripscompagnie en Borgercompagnie. Specifiek gaat het hierbij om het afbouwen van het zoutveld Tripscompagnie en het realiseren van vier nieuwe bronnen vanaf de locatie Borgercompagnie.

Het ministerie van EZK beoordeelt het winningsplan. In januari dit jaar publiceerde het ministerie een instemmingsbesluit dat op 9 juni grotendeels van kracht werd. Dat betekent dat Nedmag een vergunning heeft om zout te winnen vanaf de locatie in Borgercompagnie. Het hoger beroep tegen de uitspraak van de Rechtbank Den Haag en de beroepen tegen de nieuwe vergunningen moeten nog door de Raad van State worden behandeld. Wanneer dat gaat plaatsvinden is nog niet bekend.

Video updates 

Om iedereen op de hoogte te houden van de werkzaamheden, maken we periodiek beelden van de locatie in Borgercompagnie. De video hieronder is gemaakt op 30 juni 2023. Bekijk op deze pagina alle video's die zijn gemaakt van de uitbreiding en renovatie.

Info & contact: Ga naar nieuws of stel uw vraag

Omgevingsnieuws Contact

Heeft u vragen of een klacht? Laat het ons weten. Wij helpen u graag!

Contact
Bel +31 598 651 911
Contactformulier

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in de omgeving?

Nieuwsbrief