Voedingsadditieven

Voedingsadditieven

Nedmag produceert een hoogwaardige calciumchloride geschikt als voedingsadditief. Zo is Nedmag's calciumchloride een toevoeging in kaasproductie tijdens het stremmen, in bierproductie voor (re)mineralisatie en in groente en fruitconserven om de structuur te behouden.

calciumchloride food

Nedmag calciumchloride is geschikt als voedingsadditief of ingrediënt en als hulpstof in processen. Nedmag levert hoogwaardige calciumchloride,  getest in eigen laboratorium met moderne analyse technieken om iedere dag de beste kwaliteit te garanderen.

Kaasproductie

Het mineraal calciumchloride is een veelgebruikt additief voor de productie van kaas. Calcium zorgt ervoor dat essentiële bestanddelen van melk kunnen samenklonteren tot kaas. Ook verbetert calciumchloride de werking van stremsel.

Bierbrouwerijen

Om ervoor te zorgen dat de smaak van bier – ongeachte de verwerkingslocatie – overal gelijk is, is demineralisatie aan het begin van het productieproces gebruikelijk. In een vervolgstap worden mineralen in de juiste verhouding weer aan het water toegevoegd (re-mineralisatie). Het gebruik van calciumchloride is van invloed op de smaak en de chemische reacties tijdens het brouwproces, en kan tevens van invloed zijn op de werking van de gist tijdens het fermentatieproces.

Houdbaarheid van groente en fruit

Verschillende soorten groente zoals augurk, en peulvruchten zoals bonen, kunnen bewaard worden als conserven. Vaak wordt calciumchloride toegevoegd, wat zorgt voor langere houdbaarheid of behoud van structuur. Ook verse groente en fruit kunnen na de oogst behandeld worden met calciumchloride voor langere houdbaarheid. Zie ook calcium in fruitteelt

Overige toepassingen

Calciumchloride kan meerdere functies vervullen als ingrediënt. Zo is het ook een verdikkingsmiddel en kan het worden toegevoegd aan sportdranken en mineraalwater. Calciumchloride kan ook een rol vervullen in natriumarme producten. Dat internationale food producenten als FrieslandCampina en Krombacher voor Nedmag kiezen, is omdat ons product een zeer hoge zuiverheid heeft en omdat we alle kritische productiefactoren goed onder controle hebben.

"CaCl2 food: een zuiver voedingsingrediënt"

Klantenservice: Neem contact met ons op

Brochure aanvraag Overige vraag

Meer informatie

Calciumchloride is binnen de Europese Unie een toegestaan voedseladditief en mag als sequestreermiddel en als verdikkingsmiddel gebruikt worden. De Amerikaanse Food and Drug Administration heeft het als “veilig” aangemerkt (generally recognised as safe – GRAS). Calciumchloride voldoet aan de Food Chemical Codex en de JECFA.

Nedmag beschikt over een eigen laboratorium voor de kwaliteitscontrole gedurende het proces en van de eindproducten. Voor het bepalen van de diverse chemische elementen worden moderne analysetechnieken gebruikt, zoals inductief gekoppeld plasma (ICP-AES) en röntgenfluorescentie spectrometrie (XRF).

De analyses die het Nedmag laboratorium uitvoert op de specifieke eigenschappen die voor de voedselindustrie van belang zijn worden ieder kwartaal geverifieerd door een geaccrediteerd extern laboratorium.

Nedmag is ISO 9001, ISO 14001, FSSC 22000 en GMP+ gecertificeerd.

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier