veiligheid

Gladheidsbestrijding

Calciumchloride is een zeer effectief dooimiddel. In binnen- en buitenland leveren de producten van Nedmag een bijdrage aan veilig verkeer in de winter. Een deel van Europa wordt dan ook voor de gladheidbestrijding voorzien van calciumchloride door Nedmag.

In Europa wordt vloeibare calciumchloride vooral gebruikt om regulier wegenzout (NaCl) vochtig te maken. Hierdoor blijft het zout beter aan de weg plakken, wat zorgt voor een snelle dooiwerking en het voorkomt dat het zout in de berm beland door rijwind van passerende auto’s.

CaCl tech - MgCl tech

In regio's met lagere temperaturen wordt calciumchloride zowel vloeibaar als in de vaste vorm gebruikt, omdat bij lagere temperaturen en hardnekkige ijsafzettingen de werking van gewoon zout niet meer toereikend is. Calciumchloride heeft een betere dooiwerking bij lagere temperaturen vergeleken met natriumchloride.

Onderzoek van het VTI in Zweden heeft de snellere en milieuvriendelijkere werking van calciumchloride aangetoond. Door calciumchloride toe te voegen aan wegenzout reageert de oplossing sneller op het wegdek. Hierdoor treedt de dooiwerking langer op en zijn minder strooiacties nodig. Daarnaast heeft calciumchloride de eigenschap om aan het wegdek vast te kleven. Dit heeft als voordeel dat minder zout verwaait en terecht komt in de berm, waar het planten en dieren aantast. 

Voordelen van calciumchloride

  • Het kan nauwkeurig gedoseerd worden.
  • Het zout kleeft beter aan het wegdek waardoor er geen kans is op verwaaiing.
  • Het geeft een langere dooiwerking omdat het zout langer op het wegdek ligt en niet opdroogt.
  • Door effectievere werking levert het een besparing op wegenzout op, soms zelfs tot 50%.
  • Het is milieuvriendelijker door verminderde zoutbelasting.

Contact winterservice +31 598 651 455 (24/7)

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier