rookgasreiniging

Rookgasreiniging

Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komen er naast energie ook zwavelhoudende gassen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Rookgasontzwavelingsinstallaties onttrekken zwavel uit de rookgassen. Een efficiënte manier om dit te doen is met behulp van magnesiumhydroxide.

Het onttrekken van zwavel is een proces waarbij rookgassen door water worden geleid. Hier wordt vervolgens magnesiumhydroxide aan toegevoegd om de zwaveloxiden te absorberen. Het resultaat van deze reactie is de vorming van magnesiumsulfaat, een oplossing die eenvoudig te verwerken of af te voeren is. Het onttrekken van zwavel zorgt ervoor dat het milieu minder wordt belast.

magnesiumhydroxide tech

Voordelen

  • Magnesiumhydroxide ontzwavelt rookgassen efficiënt.
  • Vermindert zure regen.
  • Is veilig in gebruik, in tegenstelling tot andere alkali.

Rookgasreiniging voor schepen

In januari 2015 zijn de regels veranderd aangaande de uitstoot van zwaveloxiden (SOx).

Voor veel schepen betekent dit dat bestaande installaties moeten worden aangepast. Om de zwavel uitstoot te reguleren worden scrubbers gebruikt waarin zwaveloxiden worden geneutraliseerd. Traditioneel wordt natriumhydroxide (natronloog) hiervoor gebruikt, maar vanwege veiligheidsoogpunt is magnesiumhydroxide een beter alternatief. Door toevoeging van magnesiumhydroxide kunnen schadelijke stoffen zo veilig worden afgevangen en komen ze niet meer terecht in het milieu.
 

Ook met ons samenwerken aan mooie en innovatieve producten?

Partnership aanvragen

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier