Tofu soybeans

Magnesiumchloride in voedingsmiddelen

Magnesiumchloride van Nedmag wordt gewonnen vanuit de voormalige Zechsteinzee. Het mineraal wordt verder gezuiverd om een ​​geschikt product te verkrijgen voor voedsel en dranken, als ingrediënt of additief.

Toepassingen

Een traditionele toepassing voor magnesiumchloride is als stollingsmiddel bij de productie van tofu. Magnesiumchloride kan aan sportdranken worden toegevoegd als elektrolyt, of als additief aan eten en drinken om ze simpelweg te verrijken met magnesium. Er worden veel gezondheidsvoordelen toegeschreven aan magnesium, omdat het een essentieel mineraal is voor het menselijk lichaam. Daarnaast kan magnesiumchloride aan cosmetica worden toegevoegd als verdikkingsmiddel of kan het als supplement worden geconsumeerd.

Product eigenschappen

Magnesiumionen trekken vocht aan en houden een aanzienlijke hoeveelheid water vast, wat de microbiële activiteit in een voedingsproduct vermindert. Op deze manier kan magnesiumchloride de houdbaarheid van verschillende voedingsmiddelen, zoals bakkerijproducten, verlengen. Door de toevoeging van magnesiumchloride kan het natriumgehalte worden verlaagd. Het specifieke smaakprofiel van magnesiumchloride kan een gunstige invloed hebben op specifieke smaken, zoals salmiak en bittere tonen. Bovendien kan het waterhoudend vermogen de textuur zodanig beïnvloeden dat producten zachter of vochtiger kunnen blijven.

Magnesiumchloride biedt verschillende vergelijkbare eigenschappen als traditioneel keukenzout (natriumchloride), met uitstekende mogelijkheden het natriumgehalte te verlagen.

Magnesiumchloride foodgrade: 

  • Vindt zijn oorsprong als natuurlijk mineraal bischofiet
  • Is een kleurloos, kristallijn anorganisch zout
  • Verlaagt het vriespunt van water
  • Is zeer hygroscopisch; in staat om vocht aan te trekken en vast te houden
  • Is gemakkelijk oplosbaar in water (exotherme reactie)
  • Heeft een bitter smaakprofiel

Het product voldoet aan of overtreft de vereisten van de huidige EU-Voedseladditievenverordening (E511).

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier