Kwaliteit bij Nedmag

Bescherming tegen hart- en vaatziekten door magnesium

Onderzoek naar hart- en vaatziekten bij chronische nieraandoeningen: de intermediaire rol van calciproteïnedeeltjes en bescherming door magnesium.

Vaataandoeningen, waaronder ontsteking en verkalking, zijn een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid. Bij nieraandoeningen treden deze processen in versneld tempo op en vormen daardoor een hoog risico voor deze patiënten. Dit biedt op zijn beurt de mogelijkheid om onderliggende mechanismen efficiënter te bestuderen en te beïnvloeden, en resultaten kunnen ook worden vertaald naar andere populaties. Het effect van verhoogde inname van magnesium via de voeding op de bescherming van ons vaatsysteem en de onderliggende mechanismen worden bestudeerd.

Drie universiteiten (Vumc, RadboudUMC en UMCG) doen samen met Nedmag en nog twee andere bedrijven (Fresenius Medical Care en Calciscon) onderzoek naar deze mechanismen om een nieuwe behandeling voor vaataandoeningen te ontwikkelen. Het onderzoek heeft een doorlooptijd van vier jaar.

"Wij geloven dat ons magnesiumzout nog oneindig veel meer kan betekenen in de wereld. Die mogelijkheden willen wij ontdekken en onderzoeken door samen te werken met gelijkgestemde partners."

Wil je meer lezen over de rol van magnesium in dit onderzoek? Bezoek dan de website van Health Holland.

Source: Health Holland

 

nedmagradboud umccalcisconumcgvu medisch centrumfresenius medical care

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier