U bent hier

Profiel

Nedmag produceert hoogwaardige doodgebrande magnesiumoxide (Dead Burned Magnesia – DBM), magnesiumchloride, calciumchloride en magnesiumhydroxide. Onze producten worden gekocht voor zeer uiteenlopende toepassingen. De belangrijkste zijn: productie van vuurvaste stenen voor het bekleden van cement en staalovens, duurzame bleektechniek voor de papier- en pulpindustrie, boorspoelingproducten voor de olie- en gasindustrie, gladheid- en stofbestrijding op wegen. Maar ook kwaliteit kritische sectoren als de voedingsmiddelen- en de cosmetische en medische industrie weten steeds vaker de weg naar Nedmag te vinden. Producten van Nedmag worden verkocht in Europa, Noord Amerika, het Midden Oosten en Azië.

Het succes van Nedmag berust voor een belangrijk deel op de unieke zoutlaag die zich in miljoenen jaren heeft gevormd op een diepte van 2000 meter in het noorden van Nederland. Deze bevat magnesiumzout van een ongeëvenaarde zuiverheid. Daardoor zijn wij in staat om zeer hoogwaardige producten te produceren. De zuiverheid van ons magnesiumchloride is zelfs zo hoog dat het wordt gebruikt in cosmetische en medische toepassingen, vergelijkbaar met dodezeezout.

Nedmag is een zelfstandige onderneming met twee productielocaties in Nederland. Een mijnlocatie waar magnesiumchloride wordt gewonnen en een productielocatie waar de productie van hoogwaardige DBM en calciumchloride plaats vindt. Vandaag de dag heeft ons bedrijf 140 medewerkers, die allemaal zeer gemotiveerd zijn om aan de uiteenlopende wensen van onze klanten te voldoen. Ons motto: Nedmag haalt het beste naar boven.