TIMAB MAGNESIUM & NEDMAG kondigen strategisch partnerschap aan

Magnesiumproducenten NEDMAG en TIMAB MAGNESIUM hebben een strategisch partnerschap aangekondigd voor het aanbieden van magnesiumhydroxide in rookgasreinigers. Rookgasreinigers voor schepen worden ook wel scrubbers of gaswassers genoemd. Deze rookgasreinigers veroveren terrein in de maritieme industrie. Magnesiumhydroxide van Nedmag is ontwikkeld om een belangrijke bijdrage te leveren aan het verminderen van de uitstoot van zwaveloxiden.

schip

Marktontwikkelingen

Op 1 januari 2015 is de regelgeving voor de scheepvaart aangaande de uitstoot van zwaveloxiden (SOx) aangescherpt. Dit geldt nu nog voor bepaalde gebieden, de zogenoemde Sulphur Emission Control Areas (SECAs). Vanaf 1 januari 2020 moeten ook de gebieden buiten de SECAs aan de nieuwe regelgeving voldoen. Deze marktontwikkelingen zijn een drijfveer geweest voor het aangaan van de samenwerking.

Binnen de alternatieven die er voor handen zijn, spelen de gasreinigers een belangrijke rol om te voldoen aan de norm voor SOx uitstoot. Nedmag en Timab hebben besloten gezamenlijk een aanpak te ontwikkelen die tegemoet komt aan eisen van deze markt.

Wij geloven in de kracht van samenwerking en bieden zo optimaal voordeel aan onze klanten."

MH53S MARE

Het product MH53S MARE combineert de eigenschappen van een effectieve alkali met extreem goede stabiliteit. Anders dan bij andere alkali producten, is MH53S MARE ongevaarlijk. Dit is erg  belangrijk om de veiligheid van de bemanning aan boord van een schip te waarborgen.

Na enkele jaren succesvol gebruik van MH53S MARE op diverse schepen, zijn Nedmag en Timab content, en bereid om deze oplossing op mondiale schaal aan te bieden. Door de krachten te bundelen, wordt gestreefd naar verbetering van de technische ondersteuning en optimalisatie van de logistiek. Dit om schepen wereldwijd te kunnen voorzien van het product. Ook is de productiecapaciteit bij Nedmag verdubbeld en is verdere uitbreiding gepland om aan de vraag te voldoen.

Partnerschap

Binnen de kaders van het partnerschap is Timab verantwoordelijk voor de distributie van MH53S MARE, waarbij Nedmag de technische ondersteuning levert die nodig is voor verdere ontwikkeling.

Alex Medendorp, Sales & Marketing directeur van Nedmag, is verheugd over deze samenwerking. “Deze aanpak past uitstekend binnen de visie van Nedmag. Wij geloven in de kracht van samenwerking om optimaal voordeel aan onze klanten te bieden. Timab is de juiste partner om MH53S MARE te ontwikkelen tot de nieuwe standaard in marine gas scrubbers.“

François Mazaré, Industrial & Environmental Applications Director bij Timab Magnesium voegt hieraan toe: “Samen met Nedmag bieden we een excellent product op de markt met op maat gemaakte service, toegespitst op de vereisten van de maritieme industrie. We zijn trots op de bijdrage die we kunnen leveren aan een oplossing voor de SOx emissie uitdaging waar de maritieme industrie voor staat.”

Over Timab

Timab Magnesium is een producent en distributeur van magnesium producten voor in de landbouw, de vuurvaste industrie en andere industrieën waaronder ook milieutoepassingen. Timab Magnesium hanteert een specialistische, innovatieve aanpak in deze marktsegmenten, met teams toegewijd aan elk segment. Met locaties wereldwijd is een hoog serviceniveau haalbaar met een focus op optimale distributie en toegevoegde waarde.

Contact

a.medendorp [at] nedmag.nl (a[dot]medendorp[at]nedmag[dot]nl), sales & marketing director Nedmag
francois.mazare [at] roullier.com (francois[dot]mazare[at]roullier[dot]com) or visit www.timabmagnesium.com