Nedmag calciumchloride food grade FSSC 22000 gecertificeerd

Op 12 augustus 2020 heeft Lloyd’s Register aan Nedmag het FSSC 22000 certificaat toegekend voor CaCl₂ food (calciumchloride food grade). FSSC 22000 is wereldwijd door de voedselbranche en door het Global Food Safety Initiative (GFSI) erkend als toonaangevende norm voor de borging van voedselveiligheid.

Nedmag factory

Nedmag’s CaCl₂ Food, geproduceerd in Veendam, is een toevoeging binnen een breed scala van voedingsmiddelen. CaCl₂ is een door de EU goedgekeurd additief met het E-nummer E509. De nieuwe certificering is een stap voorwaarts voor het product van Nedmag.

Sinds 2012 was Nedmag voor de productie en bijbehorende organisatorische processen van CaCl₂ food gecertificeerd voor de norm ISO 22000. Het FSSC 22000 certificaat geeft klanten nog meer zekerheid dat de CaCl₂ food voldoet aan strengste eisen voor de borging van voedselveiligheid.

Het streven naar de nieuwe certificering komt voort uit klantbehoefte en past in Nedmag’s strategie; het is onderdeel van het toevoegen van klantwaarde en continue ontwikkeling.