Magnesium Supplement van het jaar 2018

Ieder jaar wordt op de Nationale Gezondheidsbeurs het Supplement van het Jaar gekozen. Ook dit jaar hebben duizenden bezoekers van de beurs gestemd op hun favoriete supplement, vitamine of mineraal. Magnesium draagt bij aan een normale werking van de spieren en speelt een rol bij het leveren van energie. Nu is magnesium verkozen tot het Supplement van het Jaar 2018.

Magnesium flakes

Vorig jaar is vitamine D verkozen tot supplement van het jaar. Deze vitamine moet nu zijn plaats afstaan aan magnesium. Waarom is magnesium een bijzonder mineraal? Ten eerste is heeft het menselijk lichaam magnesium nodig. Magnesium draagt onder andere bij aan de normale werking van de spieren en het verminderen van vermoeidheid. Dat komt omdat magnesium een kalmerende werking heeft waardoor spieren gemakkelijker ontspannen. Om deze reden hebben sporters veel baat bij magnesium: spieren herstellen sneller, wat resulteert in minder spierpijn of minder stijve spieren. Door dit snelle herstel kunnen sporters vaker trainen en uiteindelijk beter presteren. 

Veel mensen hebben een magnesiumtekort, om verschillende redenen. Magnesium neem je op via de voeding. Spinazie, avocado, bananen, peulvruchten en sojabonen zijn voorbeelden van groentes en fruit met een hoog gehalte aan magnesium. Een oorzaak van het tekort aan magnesium kan ons voedingspatroon zijn, maar ook met het feit dat ons voedsel steeds minder magnesium bevat. Daarnaast kan een ongezonde leefstijl en het gebruik van medicijnen invloed hebben op het ontstaan van een magnesiumtekort. Symptomen van een magnesiumtekort zijn onder andere kramp, vermoeide spieren en lusteloosheid. Door de ontspannende werking is het een zeer effectief middel tegen rusteloze benen. 

In de bodem onder Veendam bevindt zich een unieke magnesiumzoutlaag. Deze zoutlaag is het restant van de Zechstein zee, een oerzee vol mineralen en zouten, dat 250 miljoen jaar geleden is ingedroogd. Het magnesiumzout in deze zoutlaag is bijzonder zuiver. Nedmag wint dit magnesiumzout, voor een verscheidenheid aan toepassingen. 

Bron: Artikel NPN 

Magnesium Supplement 2018