Innovatiehub Oost-Groningen ontvangt 1 miljoen subsidie uit Nationaal Programma Groningen

Het bestuur van het Nationaal Programma Groningen heeft 1 miljoen euro subsidie toegekend aan de Innovatiehub Oost-Groningen (IHOG). IHOG is opgericht om de regio Oost-Groningen te laten floreren met behulp van de aanwezige grondstoffen, mensen en kennis. Met de subsidie zullen tal van onderzoeksprojecten worden geoptimaliseerd, met als doel meer werkgelegenheid in de regio te creëren.

innovatielab Nedmag

IHOG is drie jaar geleden opgezet door Avebe, Nedmag, Hempflax en de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool (zie dit nieuwsbericht). Het is een unieke samenwerking tussen bedrijven en studenten om nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor lokale grondstoffen: aardappels, hennep en magnesiumzout. Een verrassende combinatie is bijvoorbeeld een isolatiemat van hennep, gedoopt in brandwerend magnesium en aan elkaar geplakt met lijm van aardappelzetmeel.

Jakob Zwinderman is projectleider van IHOG: “Bij IHOG brengen we drie basisgrondstoffen van Oost-Groningen bij elkaar, op basis daarvan zoeken we naar nieuwe mogelijkheden. Toch zijn nieuwe producten niet het doel, het bouwen aan een mooie toekomst voor Oost-Groningen staat centraal voor alle betrokken partijen.”

De subsidie stelt IHOG onder andere in staat om de interne organisatie uit te breiden en om  projecten te versnellen en te optimaliseren. Daarnaast kan IHOG met meer capaciteit de samenwerking met andere regionale initiatieven intensiveren.

Kijk voor meer informatie op www.ihog.nl en bekijk hier het nieuwsbericht van Nationaal Programma Groningen.

ihog logo