Op naar een groene toekomst

Nedmag Groen gaat over de vergroening van Nedmag, waar we de komende vijf jaar veel tijd en energie in gaan investeren. Zo onderzoeken we allerlei duurzame alternatieven voor aardgas, zoals zonne- en windenergie, en zelfs het inzetten van waterstof. Daarnaast zet Nedmag ook in op het door ontwikkelen van nieuwe producten die een positieve impact hebben op het milieu.

Onze ambities hebben we opgedeeld in korte termijn en lange termijn ambities. Op korte termijn, in de komende vijf jaar, hebben we de ambitie om de inkoop/het gebruik van energie te vergroenen. Daarnaast richten we ons op het door ontwikkelen van de nieuwere segmenten; onder andere het duurzaam bleken van pulp en het zuiveren van water en rookgassen met magnesiumhydroxide. Magnesiumhydroxide is veilig in gebruik en milieuvriendelijk, hiermee vervangt het bijtende chemicaliën zoals natronloog. 

Op lange termijn wil Nedmag niet meer afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Om dit te kunnen realiseren winnen we informatie in op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen rondom waterstofenergie.

Nedmag Groen logo

Opgewerkt biogas

Het project Nedmag Groen richt zich voor nu op de overstap van aardgas naar opgewerkt biogas. Hierbij gaat het specifiek om het omzetten van opgewerkt biogas in warmte, om zo het aardgasverbruik te verminderen. Voor dit project werken we samen met V.O.F. Bio-Energie Veendam: de vergister van Henk van Oosten.

"De overstap naar opgewerkt biogas vermindert het aardgasverbruik met 10-15%."

Status project

leiding biogas

Foto: de aansluiting van de biogasleiding op onze aardgasleiding, gerealiseerd in november 2018.

Datum realisatie

Het doel is dat in juni van 2019 het eerste opgewerkte biogas wordt ingenomen!

Heeft u vragen of wilt u met ons samenwerken? Wij helpen u graag!

Klantenservice
Bel +31 598 651 911
Contactformulier