Wij houden onze omgeving goed in de gaten

Nedmag is een Gronings bedrijf in hart en nieren. Daarom begrijpen wij de zorgen in de regio rondom mijnbouw goed. Wij zijn ervan overtuigd dat zoutwinning veilig en verantwoord kan plaatsvinden. Onderdeel hiervan is dat we onze omgeving goed in de gaten houden. We willen weten wat de impact is van zoutwinning, zowel onder als boven de grond. Daarom passen we verschillende manieren van monitoring toe.

Samen wonen en werken in en rond Veendam

Veiligheid is met stip op één onze belangrijkste kernwaarde, daarom zijn we er iedere dag mee bezig. Hoe we dat doen? Dat zie je in deze video. 

 

Dit is wat we meten

De bodemdaling meten we continu met behulp van GPS en satellietmetingen. Daarnaast meten we de kwaliteit van het grondwater op en rond de locatie Tripscompagnie. Bovendien breiden we de monitoring binnenkort uit met een geofoon – een sensor voor het meten van bodemtrillingen – om tegemoet te komen aan de roep om transparantie. Het KNMI gaat de data van de geofoon beheren en delen. Daarnaast gaat de NCG een proef met tiltmeters starten, één daarvan zal in het zoutwinningsgebied geplaatst worden. 

"Het monitoren van onze omgeving heeft een nog belangrijker plaats binnen ons bedrijf gekregen."

Neem contact met ons op

Heb je vragen over dit artikel neem dan contact met ons op door te mailen naar omgeving@nedmag.nl of via het contactformulier.

Contactformulier

Gerelateerde pagina's

Heeft u vragen of een klacht? Laat het ons weten. Wij helpen u graag!

Contact
Bel +31 598 651 911
Contactformulier