Werkzaamheden zoutwinningslocatie Borgercompagnie

De vergunningen voor de uitbreiding en renovatie van de zoutwinningslocatie Borgercompagnie zijn vrijdag 26 november van kracht geworden. Vanaf woensdag 8 december starten we met grond- en bouwwerkzaamheden. De werkzaamheden dienen als voorbereiding op de aanleg van twee nieuwe bronnen, waarmee naar verwachting in het voorjaar van 2022 zal worden gestart.

zoutwinningslocatie Borgercompagnie

Grond- en bouwwerkzaamheden

De werkzaamheden vinden overdag plaats, waarbij we overlast voor onze omgeving zoveel mogelijk willen voorkomen. Bouwtransport zal niet via de Borgercompagnie, maar via de nieuwe weg tussen de zoutwinningslocatie en de Veendammerweg rijden. Beide gemeenten (Veendam en Midden-Groningen) hebben aangegeven het transport via de nieuwe weg te gedogen om overlast voor omwonenden van de locatie te verminderen.

Ruim voordat de aanleg van de nieuwe bronnen van start (naar verwachting voorjaar 2022) volgt een nieuwe informatie update. Daarnaast zullen wij – wanneer de coronamaatregelen het toelaten – een informatiebijeenkomst organiseren.

Contact

Heeft u een klacht over bijvoorbeeld geluid? U kunt dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week contact opnemen met de controlekamer door te bellen naar: 0598 651 390. Neem voor vragen over dit bericht contact met ons op via het contactformulier