Terugblik succesvolle Magnesiumdagen

Op 8 en 9 september 2017 vonden de Magnesiumdagen plaats. Op vrijdagavond opende de Burgemeester het evenement op het Museumplein, waarna er interessante lezingen volgden. Ook het zaterdagprogramma met diverse activiteiten voor jong en oud is goed bezocht. De Magnesiumdagen zijn een gezamenlijk initiatief van bedrijven die betrokken zijn bij de winning van magnesium. Samen hebben ze het evenement georganiseerd, met veel positief geluid als resultaat.

Magnesiumdagen

De Magnesiumdagen zijn op vrijdagavond 8 september afgetrapt door de Burgemeester op het Museumplein. Bezoekers zijn allereerst getrakteerd op een show van biketrial kampioen Rick Koekoek. Vervolgens is er dieper in het onderwerp magnesium gedoken tijdens drie lezingen in het vanBeresteyn theater. Bezoekers zijn wijzer geworden over het effect van magnesium op de gezondheid, over de unieke bodem onder Veendam en ze hebben een kijkje gekregen in de wereld van techniek.Tussentijd waren bezoekers in de gelegenheid om op informele wijze vragen te stellen aan de sprekers of de bedrijven, al met al leverde dat een erg leerzame avond op.

Ook de zaterdagactiviteiten verliepen succesvol met een bezoekersaantal tussen de 1500 en 2000 mensen, die ondanks de regen op pad waren. Er waren tal van activiteiten georganiseerd door de deelnemende bedrijven. Zo kon men een bezoek brengen aan de bron van magnesium, waar ze met eigen ogen zagen hoe het unieke magnesiumzout uit de grond komt. Ook vonden er rondleidingen plaats en waren er ter plekke therapeuten beschikbaar om advies te geven over de heilzame werking van magnesium. Daarnaast is er live gekookt met magnesiumproducten en gaven sporters uitleg over het effect van magnesium op sportprestaties.

Tijdens de Magnesiumdagen zijn foto’s gemaakt. De foto's kunt u hier bekijken. Heeft u de Magnesiumdagen gemist, kijk dan de aftermovie!