Nedmag lanceert nieuw product onder nieuw merk tijdens de Food Ingredients Exhibition

Nedmag lanceert nieuw product onder nieuw merk tijdens de Food Ingredients Exhibition

Vanalles

Tijdens de Food Ingredients Exhibition op 28, 29 en 30 november a.s. in Frankfurt lanceert magnesiumproducent Nedmag een nieuw product onder een nieuw merk. Het nieuwe product Magnesium Chloride Food Grade Crystals is onderdeel van het nieuwe merk Pure Health & Earth. Hiermee wil Nedmag een actieve bijdrage leveren aan de oproep van de World Health Organization om minder natrium te nuttigen.

Zout reductie & magnesium verrijking
Met het merk Pure Health & Earth zet Nedmag in op zowel zout reductie in voeding evenals magnesium verrijking in voeding en gezondheid. Het verlagen van natrium evenals verrijking met magnesium is mogelijk in onder andere toepassingen met zuivel, brood, vlees, plantaardig en vis. Magnesium verrijking heeft veel voordelen. In brood verkort het de kneedtijden en in kaas houdt het de structuur smedig en komt het de smaak ten goede. In vlees en vis is een zout reductie van wel 50% mogelijk.

Eerder dit jaar lanceerde Nedmag onder Pure Health & Earth in samenwerking met kaasmakerij Slob al een met magnesium verrijkte kaas die de naam Veendammer kreeg. Wat de Veendammer uniek maakt is dat in de receptuur natrium voor een deel is vervangen door magnesium.

Gezondheidsvoordelen
Magnesium heeft een positief effect op de gezondheid van het menselijk lichaam. Zo draagt magnesium onder andere bij aan het behoud van sterke botten en sterke spieren. De Veendammer kaas bevat 120mg magnesium per 100 gram kaas wat bijdraagt aan 32% van de geadviseerde dagelijkse inname aan magnesium.

Pure Health & Earth
Het merk Pure Health & Earth vindt haar oorsprong in de extreem zuivere magnesiumzoutlagen, 1600 meter onder Veendam in de Nederlandse provincie Groningen. Met deze pure bron van zuiverheid voegt Nedmag waarde toe aan de gezondheid van de mens, dier, gewas en de planeet.

Food Ingredients Exhibition
De Food Ingredients Exhibition is de grootste in haar soort. Nedmag en Pure Health & Earth zijn te bezoeken op stand 3.0J63.