Geluidsmeting booractiviteiten winningslocatie Borgercompagnie openbaar

Al langere tijd monitoren we het geluid op onze winningslocatie Borgercompagnie continu, met behulp van een geluidsmeter. In het kader van de boringen is er aan de Borgercompagnie een tweede meter geplaatst, op dezelfde afstand van de boortoren als de dichtstbijzijnde woning. De resultaten van deze tweede meter zijn te volgen op de website van Munisense, de leverancier van de meter, via de link hieronder. De meter meet al het geluid dat hij opvangt, dus bijvoorbeeld ook het geluid van voorbijgaand verkeer of harde wind. De meetresultaten worden iedere ochtend bekeken en aan de norm voor boringen getoetst.

boortoren

Geluidsmeter

In het kader van de boringen is er aan de Borgercompagnie een tweede meter geplaatst, op dezelfde afstand van de boortoren als de dichtstbijzijnde woning. De resultaten van deze tweede meter zijn te volgen op de website van Munisense, de leverancier van de meter, via de link hieronder. De meter meet al het geluid dat hij opvangt, dus bijvoorbeeld ook het geluid van voorbijgaand verkeer of harde wind. De meetresultaten worden iedere ochtend bekeken en aan de norm voor boringen getoetst.

GELUIDSMETINGEN

Maatregelen om geluid te verminderen

  • Er is een 10 meter hoog geluidsscherm geplaatst om het boortorengeluid in Borgercompagnie te verminderen. Zie bovenstaande foto. Dit scherm is tijdelijk: als de boringen zijn afgelopen wordt het scherm verwijderd.
  • Er is een stroomkabel aangelegd van de winningslocatie Tripscompagnie naar de locatie Borgercompagnie. Zodoende hoeft er bij het boren geen gebruik te worden gemaakt van dieselgeneratoren, zoals dat in het verleden gebeurde.
  • Door niet meer via de Borgercompagnie naar Nedmag’s locatie te rijden wordt overlast van verkeer en verkeersgeluiden in Borgercompagnie voorkomen.

Overlast melden

Indien u overlast ervaart, neem dan 24 uur per dag, 7 dagen in de week contact op met de controlekamer: 0598 651 390. Is het niet dringend? Stuur dan een mail naar omgeving [at] nedmag.nl