wellness bad

Wereld van magnesium

Bij Nedmag halen we elke dag het beste magnesiumzout naar boven. Omdat we geloven dat magnesiumzout onmisbaar is. Onmisbaar voor het menselijk lichaam om goed te functioneren; magnesiumzout zit in iedere cel in ons lijf! En onmisbaar voor veel producten die we iedere dag gebruiken.

Onze geschiedenis

Onder Veendam, wel 2000 meter diep, liggen de restanten van de Zechsteinzee. Een oerzee vol mineralen en zouten die miljoenen jaren geleden indroogde. In de jaren 70 wordt bij proefboringen naar gas in Groningen een onverwachte ontdekking gedaan. Onderzoekers stuiten op een restant van de oerzee en vinden een zeldzame, bischofitische zoutlaag. De zoutlaag blijkt bijzonder zuiver magnesiumzout te bevatten én blijkt vanwege de dikte van de zoutlaag goed te kunnen worden gewonnen. Het besluit om het magnesiumzout uit deze zoutlaag naar boven te halen, leidt uiteindelijk tot de oprichting van Nedmag.

Magnesium in het menselijk lichaam

Magnesium speelt een rol in verschillende processen in het menselijk lichaam. Zo draagt het bij aan het behoud van sterke botten en soepele spieren. Magnesium behoud een sterk gebit en het helpt bij het handhaven van de normale balans in de water- en mineralenhuishouding van het lichaam.

Magnesiumzout maakt het verschil

Omdat het magnesiumzout uit deze zoutlaag van zeer hoge kwaliteit is, maken onze producten het verschil in talloze toepassingen. Over de hele wereld worden onze producten verkocht voor onder andere de productie van vuurvaste stenen voor het bekleden van cement- en staalovens, het duurzaam bleken van pulp voor de papierindustrie, en om gladheid en stof te bestrijden. Maar ook kwaliteit kritische sectoren zoals de voedingsmiddelen-, de cosmetische- en medische industrie weten steeds vaker de weg naar Nedmag te vinden. 

Meer weten?: Vind hier meer informatie over

Hoe zoutwinning werkt Markten en toepassingen

250 miljoen jaar geleden...

Diep onder Veendam, wel 2000 meter onder de grond, liggen de restanten van de Zechsteinzee. Een grote oerzee die 250 miljoen jaar geleden een groot deel van ons continent in beslag nam. Door het warme tropische klimaat droogde deze zee langzaam in. Uiteindelijk bleef - ter hoogte van Veendam - een dikke laag magnesiumzout over. De zoutlaag blijkt bijzonder zuiver magnesiumzout te bevatten.

zechstein zee