U bent hier

Vuurvaste Stenen voor Staalovens

Nedmag is één van de weinige producenten in de wereld die in staat is bijna 99% zuivere DBM te produceren. De meeste DBM-leveranciers komen niet verder dan 97%. Hogere zuiverheid leidt tot betere vuurvastheid

Tegenwoordig wordt ook steeds vaker gebruikt in de productie van magcarbon stenen voor staaltoepassingen. In dit geval wordt ons product in combinatie met electrofused magnesiumoxide gebruikt. De speciale eigenschappen van komen goed tot hun recht in de fijne fracties van de magcarbon steen. Speciaal voor deze toepassing biedt Nedmag Industries een productvariatie met een hoge dichtheid: HD.

HD wordt gebruikt:

  • voor de productie van magcarbon stenen
  • in combinatie met fused magnesiumoxide
  • in de fijne fracties van de magcarbon stenen
  • om de best mogelijke vuurvaste eigenschappen te verkrijgen

Waarom zou je met fused magnesiumoxide mengen?

De grote kristallen van fused MgO 97%, met weinig ruimte tussen de korrels en weinig porositeit voorkomen infiltratie en chemische aanvallen (minder corrosie). Wanneer fused magnesiumoxide echter in kleinere fracties wordt gebruikt, resulteert dit in een ruwe, open porositeit en meer infiltratie van de slak. Deze combinatie maakt de stenen minder poreus en beter bestand tegen schokken.

Door te gebruiken, dat bekend staat om haar hoge dichtheid en kleine poriën in kleinere fracties, ontstaat een betere keramische hechting. kan makkelijk worden gebruikt in combinatie met fused magnesiumoxide, wat resulteert in optimalisatie van zowel de weerstand als de elasticiteit van de magcarbon steen.

De eigenschappen van zijn:

is buitengewoon zuiver, met een hoge kalk/silica verhouding (4:1), wat het goed bestand maakt tegen hoge toepassingstemperaturen.

HD is zeer dicht (3,43 g/cm3), wat resulteert in kleinere poriën, waardoor er bijna geen infiltratie van staal of slak is.

nedMag 99 HD – Perfecte dichtheid

Met , waarin het borongehalte laag en gecontroleerd is (0,01% B2O3), wordt de vorming van lage smeltpunten voorkomen, en is de steen beter bestand tegen hogere temperaturen.

Het gebruik van in kleinere fracties van de stenen zorgt voor grotere elasticiteit en verlaagt zo de thermische druk.

Vervanging van electrofused magnesiumoxide door resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk. Gedeeltelijke vervanging van intensieve electrofused magnesiumoxide door vermindert de druk op het milieu.